November 2013

Klik her for at gå
direkte til hjemmesiden

Kulturspillets nyhedsbrev - Spansk verdenskunst, fribilletter til koncertoplevelser i Århus, Ribe og København

December måned byder traditionen tro på en masse spændende kulturelle oplevelser. I dette nyhedsbrev er der koncertbilletter på højkant til Bachs juleoratorium og Händels Messias ved koncertopførelser i Jylland og på Sjælland. Samtidigt har De også mulighed for at tilmelde Dem vores spændende kursus om f.eks. Spaniens bidrag til verdenskunsten eller Berlins historie. Læs mere nedenfor.

Händels Messias i København

Ved 2 storstilede koncerter i Helligåndskirken i København opfører Copenhagen Oratorio Choir Händels Messias. Oratoriet har været fast repertoire siden 1995, så det er et rutineret ensemble, der udfolder Händels kæmpeværk i en af byens ældste kirker. Forud for koncerten udloddes 6 billetter til en valgfri dato. Koncerterne finder sted den 18. og 19. december kl. 19.00. Læs mere om Copenhagen Oratorio Choir, tilblivelsen af selve værket, og om koncerten på www.cochoir.dk . Billetterne har en værdi på 195 kr./stk.

Kulturkurser

Hvornår og hvorfor opførte man Brandenburger Tor? Hvorfor kalder tyskerne stadig Friedrich der Grosse for "Kartoffelkongen" og hvilke strømninger i tiden førte til at Berlin og Unter den Linden med Karl Friedrich Schinkels værker blev det nordlige Europas genfødsel af det Antikke Athen. Tag en søndag ud af kalenderen og bliv klogere på Berlins og Preussens kulturhistorie, når vi den 2. februar går dybden med sådanne spørgsmål. Læs mere om dette og andre kurser på www.kulturspillet.dk under menupunktet "Foredrag og kurser".

Kulturquizzen

Følg med i Kulturquizzen på Kulturspillets hjemmeside. Besvar 5 kulturelle spørgsmål og deltag i den løbende konkurrence om præmier.

Bachs juleoratorium i Ribe og Århus

Bachs elskede juleoratorium hører højtiden til, og det prisvindende og meget velanskrevne Ensemble Midtvest opfører det traditionsrige værk i nogle af landets fineste omgivelser, nemlig Ribe Domkirke og Århus Domkirke. Til de stemningsfulde koncerter udloddes i alt 12 billetter: 4 billetter til koncerten i Ribe den 1. december kl. 16.00 og 8 billetter til koncerten i Århus den 2. december kl. 19.00. Billetterne har en værdi à 150 kr./stk. Læs mere om koncerterne og Ensemble Midtvest på www.emv.dk 

Sådan gør De

Send en email til billet@kulturspillet.dk med oplysning om navn og antal ønskede billetter (max 2 stk). For deltagelse i lodtrækningen om billetter til Messias i København angives også ønskede koncertdato. "Messias" angives i emnefeltet. Lodtrækningen om Bach i Ribe og Århus skal angives med enten "Ribe" eller "Århus" i emnefeltet. Ønsker De at deltage i to eller tre lodtrækninger sendes to/tre emails. Vinderne trækkes den 22. november kl. 20. Billetterne kan ikke ombyttes til kontanter.

Spaniens bidrag til verdenskunsten

Målt på antallet af kunstnere er Spaniens bidrag til verdenskunsten måske ikke det største, men blandt dem landet har haft, har flere placeret sig i kunstnernes superliga og på afgørende måde præget det som mennesket gennem tiden har anset for stor og eksempelsættende kunst. Tænk bare på navne som Francisco de Goya, Pablo Picasso, Salvadore Dali og Antoni Gaudi. Læs mere om kurset, der finder sted søndag den 2. marts, på Kulturspillets hjemmeside.
Kulturspillet info@kulturspillet.dk 30 74 66 60 
Kulturspillets nyhedsbrev