Februar 2014

Klik her for at gå
direkte til hjemmesiden

Kulturspillets nyhedsbrev - kurser om kunst og kultur. Konkurrencer om teaterbilletter på Folketeatret

Tag en søndag ud af kalenderen og bliv klogere på spansk verdenskunst. Læs i dette nyhedsbrev også om spændende kulturelle foredrag om Georg Brandes eller om det danske landskabs og stednavnenes historie. Deltag også i konkurrencen om billetter til teaterstykket "Javel, hr. minister" på Folketeatret. Der er 10 billetter på højkant.

Mød Brandes i Torden-skjolds stuer, 4. marts

På Strandgade 6 i København findes en af landets fineste lejligheder fra 1700-tallet. Selveste Tordenskjold boede her en overgang, og i dag har Danmarks Forfatterforening til huse her. Træd indenfor og oplev de svulstige stuklofter, de brede gulvplanker og ikke mindst de vældige barokmalerier, der sætter enhver i en stemning som om at krigshelten Peter Wessel ethvert øjeblik kunne træde ind i sin gamle stue. Den 4. marts fortæller Dr. h.c. Jørgen Knudsen om Georg Brandes' spændende forfatterskab. Dr. phil. Pil Dahlerup fortæller ved samme lejlighed om Brandes' billedsyn. Foredraget begynder kl. 19. Gratis adgang.

Vind teaterbilletter til "Javel, hr. minister" på Folketeatret

Vind billetter til forårets store politiske komedie på Folketeatret. Jacob Morild og Flemming Jensen spiller i en helt ny dansk version af den engelske TV klassiker hhv. den intellektuelt kølige departementschef og den joviale, knapt så intellektuelle statsminister. Som repræsentanter for embedsværket møder vi Özlem Saglanmak, Gordon Kennedy og Donald Andersen under en igangværende demokratisk krise. Det er satire, når det er bedst. Læs mere om forestillingen her. Der udloddes 6 billetter til en valgfri spilleaften.  

Kulturquizzen

Følg med i Kulturquizzen på Kulturspillets hjemmeside. Besvar 5 kulturelle spørgsmål og deltag i konkurrencen om 4 billetter til "Javel, hr. minister" på Folketeatret.

Spansk verdenskunst, 2. marts

Målt på antallet af kunstnere er Spaniens bidrag til verdenskunsten måske ikke det største, men blandt dem landet har haft, har flere placeret sig i kunstnernes superliga og på afgørende måde præget det som man har anset for stor og eksempelsættende kunst gennem tiden. Tænk bare på navne som Francisco de Goya, Pablo Picasso, Salvadore Dali og Antoni Gaudi. Tilmelding via hjemmesiden.

Landskabs- og stednavnehistorie, 6. marts

Landskabet som vi kender det i dag har ændret sig gennem tiden. Hvordan indvirkede eksempelvist religion på organiseringen af bebyggelse og landskab i første årtusind e.Kr. i Danmark? Forsker Laurine Albris forklarer om stednavne, arkæologi og landskab fra jernalder og vikingetid. Foredragssalen, Vardegade 14, København Ø. 6. marts kl. 19. Gratis entre. Der bydes på kaffe og vin i pausen.

Sådan gør De

Send en email til billet@kulturspillet.dk hvis De ønsker at være med i lodtrækningen om 6 billetter til "Javel, hr. minister!". Oplys navn, tlf. nr. og antal ønskede billetter (max 2 stk). Der trækkes lod den 3. marts. Billetterne kan ikke ombyttes til kontanter. Vinderne får direkte besked.
 
Kulturspillet info@kulturspillet.dk 30 74 66 60 
Kulturspillets nyhedsbrev