Januar 2015

Klik her for at gå
direkte til hjemmesiden

Kulturspillets nyhedsbrev

To af Centraleuropas væsentligste kulturbyer Krakow og Prag er temaet på et éndags kursus den 19. april, hvor vi har god tid til at gå i dybden med den omskiftelige historie disse byer har gennemlevet. Læs mere nederst i dette nyhedsbrev, men gå i øvrigt ikke glip af chancen for at vinde billetter til teater- og koncertoplevelser i København og Århus.

Andy Warhol foredrag

Hvordan forholdt kunsten sig til forbrugersamfundets eksplosion i 1960’erne, og hvor stod Andy Warhol i diskussionen om avantgarde og kritisk kunst mod neo-avantgardens tvetydige former og inddragelse af hverdagslivet. Cand.mag. Helle Laustsen fra Øregaard Museum analyserer Warhol i Hans Egedes kirke, Vardegade 14, Østerbro, tirs. 3. feb. kl. 19. Fri entre. Gratis kaffe og vin.

Vind koncertbilletter til "Tre gange dansk"

Musikskoles Koncertsal på Vester Allé i Århus danner rammen om en spændende koncert, når Sangselskabet ”Societas Pro Musica” den 15. feb. fremfører værker af tre danske komponister Kuhlau, Hartmann og Henriques. Der udloddes to billetter til koncerten, der byder på et væld af velkendte sange fra tre generationer i dansk musikliv. Læs mere om koncerten på www.sangselskabet.dk .

Tove Ditlevsen i "Den Gule Villa" 11. feb.

Hør Lillian Hjorth-Westh fortælle om Tove Ditlevsen og læse et udvalg af hendes digte. Den Gule Villa, Dirch Passers Allé 2, Frederiksberg,  kl. 14. Læs mere på www.dengulevilla.dk .
 

Spaniens store århundrede 18. apr.

Det skete med næsten utrolig hastighed, at Spanien i løbet af 2-3 generationer gik fra at bestå af mindre kongeriger blev et samlet land og tilmed et verdens imperium. Landet blev kulturelt og politisk dominerende i Europa, men nedturen efter 1588 blev ligeså brat som opadstigningen havde været. Prøv et éndagskursus og få mere indsigt i Spaniens store århundrede. Tilmelding via hjemmesiden.

Vind billetter til teater-aften på Folketeatret

Oplev Henri Nathansens klassiker Indenfor murene fra 1912, hvor vi møder en jødisk familie i datidens København. Hos familien Levin hersker de gamle dyder, men en ny tid banker på, da datteren Esther forelsker sig i den kristne Jørgen. Stykket er en universel fortælling om kærlighed på tværs af kultur, tradition og generation. Rollelisten udfyldes bl.a. af Ghita Nørby, Waage Sandø og Preben Kristensen i Thomas Bendixens meget vellykkede opsætning. Læs mere på www.folketeatret.dk .

Sådan gør De

Deltag i lodtrækningen om 2 x 2 billetter til "Indenfor murerne" på Folketeatret til en selvvalgt spilledato eller til "Tre gange dansk" den 15. feb. Send en email til billet@kulturspillet.dk . Anfør enten "Indenfor murerne" eller "Tre gange dansk" i emnefeltet. Vinderne trækkes den 2. februar og får direkte besked.

Superstrengteori 3. feb.

Siden Einstein og Bohr er der sket en revolution i vor erkendelse af virkeligheden. Men hvad er realiteterne bag relativitetsteorierne og kvantemekanikken? Foredrag ved Holger Bech Nielsen og Bent Raymond Jørgensen på HCØ, Aud 1, Universitets-parken 5, Kbh. Ø. Læs mere her.

Kunst og kultur i Krakow og Prag 19. apr.

Centraleuropa er rig på kulturelt gods, og årsagerne hertil er mange. I Europæisk sammenhæng skød flere af de tidligste lærdomscentre op i byer som Krakow og Prag, der i kombination med for en stund at være kejserlig residensstad tiltrak store begavelser som fx vores egen Thygo Brahe. Tag på et éndags-kursus om Krakow og Prag den 19. april og bliv klogere på alt det som disse kulturbyer har at byde på. Tilmelding via hjemmesiden
 
Kulturspillet info@kulturspillet.dk 30 74 66 60 
Kulturspillets nyhedsbrev