Februar 2015

Klik her for at gå
direkte til hjemmesiden

Kulturspillets nyhedsbrev

Jason Pollock gjorde det på lærredet. David Bowie og The Beatles forsøgte det i musikken, og William Burroghs gjorde det som forfatter, teoretiker og poet. De lod tilfældet råde. Kulturspillet rejser med en helt ny app spørgsmålet: hvor langt er der mellem genialitet og galskab? Få et godt grin ved at klikke ind på Kulturspillets nye robot - Kultur Gakkeren, hvor poetiske citater er sammensat på helt vilkårlig måde.

Ny sjov poesi app fra Kulturspillet

Hvor går grænsen mellem genialitet og galskab? Behøver kunst og poesi at være frembragt af den menneskelige hjerne? Fremkommer de bedste resultater i virkeligheden engang imellem ved tilfældigheder? Prøv Kulturspillets nye robot - Kulturgakkeren - der genererer gakkede citater om kunst og kultur. Klik her.

Vind koncertbilletter til Lord of the dance

Der er tale om et show på lys, lyd, kostumer og kulisser på meget højt niveau, men det hele er selvfølgelig bygget op omkring et udsævanlig talentfuldt danseshow med høj energiudladning. Lord of the dance har turneret i talrige lande, og den 5. marts har De mulighed for at opleve showet i Sparekassen Fyn Arena. Der udloddes to billetter i konkurrencen. Læs mere om showet her.

Foredrag om Grundtvig

Den 3. marts kl. 19.00 fortæller sognepræst Bruno Rasmussen om Grundtvigs salmer. Foredraget indledes med en general indføring i salme-digtningen siden Reformationen. Hans Egedes kirke, Vardegade 14, Kbh. Ø. Gratis entré inkl. kaffe of vin.

Spaniens store århundrede 18. apr.

Det skete med næsten utrolig hastighed, at Spanien i løbet af 2-3 generationer gik fra at bestå af mindre kongeriger blev et samlet land og tilmed et verdens imperium. Landet blev kulturelt og politisk dominerende i Europa, men nedturen efter 1588 blev ligeså brat som opadstigningen havde været. Prøv et éndagskursus og få mere indsigt i Spaniens store århundrede. Tilmelding via hjemmesiden.

Vind bogen om det historieløse samfund

Et samfund hvor indbyggerne ikke kender sin historie har mistet en del af sine referencepunkter. Lektor Michael Böss analyserer i Det Demente Samfund en masse tankevækkende forhold, der alle peger i retning af aftraditionalisering og tab af kollektiv hukommelse. Læs nærmere her. Der er et eksemplar af bogen på højkant i konkurrencen.

Sådan gør De

Deltag i lodtrækningen om 2 billetter til Lord of the dance eller bogen Det demente samfund. Send en email til billet@kulturspillet.dk . Anfør enten "Lord of the dance" eller "Det demente samfund" i emnefeltet. Vinderne trækkes den 1. marts og får direkte besked.

1. marts: International klaverkonkurrence

Fra på søndag afvikles Aarhus International Piano Competition for pianister under 21 år. Nyd koncerterne med de mange flittige unge talenter. Koncerterne finder sted i Musikhuset i Århus frem til fredag den 6. marts, og der er gratis adgang. Læs mere her.

Kunst og kultur i Krakow og Prag 19. apr.

Centraleuropa er rig på kulturelt gods, og årsagerne hertil er mange. I Europæisk sammenhæng skød flere af de tidligste lærdomscentre op i byer som Krakow og Prag, der i kombination med for en stund at være kejserlig residensstad tiltrak store begavelser som fx vores egen Thygo Brahe. Tag på et éndags-kursus om Krakow og Prag den 19. april og bliv klogere på alt det som disse kulturbyer har at byde på. Tilmelding via hjemmesiden
 
Kulturspillet info@kulturspillet.dk 30 74 66 60 
Kulturspillets nyhedsbrev