Marts 2015

Klik her for at gå
direkte til hjemmesiden

Kulturspillets nyhedsbrev

De har endnu chancen for at tilmelde Dem et af Kulturspillets spændene éndags kurser om kulturelle emner. Læs mere nedenfor. Glem i øvrigt ikke solformørkelsen den 20. marts kl. 10.50, hvor 84% af Solen dækkes. Brorfelde Astronomiske Center (Sjælland) og Munkebjergskolens Observatorium (Fyn) byder velkommen, og der er gratis entré begge steder. Kom ikke for sent for næste gang De har chancen er i år 2021.

Fernisering på Art Expo

Kom og mød en lang række af landets dygtigste kunstnere, når de udstiller hos Art Expo lidt udenfor Århus. Det smukt beliggende galleri danner rammen om en af landets største udstillinger. Tid og sted: Søvejen 35, Hørning, den 27. marts kl. 15-19 og 28. marts kl. 11-17. Der vil være live musik og et glas vin begge dage, og udstillingen fortsætter frem til lørdag 9. maj. Læs mere her.

Vind månedens the-blanding fra Mosehuset

Nu hvor foråret er på vej kunne man jo tage en trave tur i de midtsjællandske landskaber og nyde de mange farver. Kig derefter indenfor i Mosehuset og prøv nogle af deres mange fristelser. Deltag i Kulturquizzen på hjemmesiden og vind månedens theblanding.

Foredrag om Ramses II

Fredag den 20. marts kl. 19.00 har De mulighed for at blive klogere på Ramses II og hans tid. Kom og hør om storslåede byggeprojekter som f.eks. Abu Simbel, Slaget ved Kadesh og den smukke Nefertari. Hans Egedes kirke, Vardegade 14, Kbh. Ø. Gratis entré inkl. kaffe og vin.

Spaniens store århundrede 18. apr.

Det skete med næsten utrolig hastighed, at Spanien i løbet af 2-3 generationer gik fra at bestå af mindre kongeriger blev et samlet land og tilmed et verdens imperium. Landet blev kulturelt og politisk dominerende i Europa, men nedturen efter 1588 blev ligeså brat som opadstigningen havde været. Prøv et éndagskursus og få mere indsigt i Spaniens store århundrede. Tilmelding via hjemmesiden.

Vind billetter til Teatret ved Sorte Hest

Sidste sæsons anmeldersucces Det Springende Punkt genopsættes på Teatret ved Sorte Hest. Oplev Karen-Lise Mynster i iscenesættelsen af Inger Christensens digte. Forestillingen handler om et menneskes passionerede søgen efter at kunne fortælle om en verden, der er for mægtig til at forstå. Der udloddes i alt 6 billetter til en selvvalgt spilledato. Læs mere om forestillingen her.
 

Sådan gør De

Deltag i lodtrækningen om 3 x 2 billetter til "Det springende punkt" på Teatret ved Sorte Hest. Send en email til billet@kulturspillet.dk . Anfør "Sorte Hest" i emnefeltet. Vinderne trækkes den 19. marts og får direkte besked.

Højskolesang på Vartov

Syng med den 26. marts kl. 17.00-18.00 når Grundtvigsk Forum er arrangør af fællessang. Gratis entré.
 

Kunst og kultur i Krakow og Prag 19. apr.

Centraleuropa er rig på kulturelt gods, og årsagerne hertil er mange. I Europæisk sammenhæng skød flere af de tidligste lærdomscentre op i byer som Krakow og Prag, der i kombination med for en stund at være kejserlig residensstad tiltrak store begavelser som fx vores egen Thygo Brahe. Tag på et éndags-kursus om Krakow og Prag den 19. april og bliv klogere på alt det som disse kulturbyer har at byde på. Tilmelding via hjemmesiden
 
Kulturspillet info@kulturspillet.dk 30 74 66 60 
Kulturspillets nyhedsbrev