December 2014

Klik her for at gå
direkte til hjemmesiden

Kulturspillets nyhedsbrev

For unto us a child is born, Rejoice og Halleluja. Den ene ørehænger står utålmodigt i kø for at overtage lydbilledet fra sin forgænger i Händels Messias. Pompøsitet og barokkens sans for effekter udfoldes i rigeste mål lige fra den franskinspirerede instumentale indledning til det melodramatiske amen, der afslutter det hele. Interessant er det at tænke på, at oratoriet er komponeret så sent som i 1741, da barokken var ved at klinge af. Ville Händel dermed sige, at det var den bestemt ikke? Døm selv, når Camerata opfører årets måske sidste Messias koncerter i Holmens Kirke.

Spar 100 kr. på spillet

Frem til jul kan De spare 100 kr. på Kulturspillets store udgave. Normalprisen er 599 kr., men ved køb via hjemmesiden fås spillet for 499 kr. Bemærk: tilbuddet gælder KUN ved køb på hjemmesiden og KUN ved at skrive "Decemberrabat" i kommentarfeltet i bestillingsformularen. Bestilling kan også ske på 30 74 66 60.

Spar 100 kr. på mandelgaven

De kan også opnå rabat ved at købe et sæt med 3 af vore temaudgaver bestående af Kunst & Filosofi, Musik & Litteratur og Den Antikke Verden. Disse fås frem til jul for 449 kr. (normalt 549 kr.). Tilbuddet gælder KUN ved køb via bestillingsformularen på hjemmesiden og ved at anføre "Decemberrabat" i kommentarfeltet.

Bliv klogere på barok

I disse tider med den ene smukke barokkoncert efter den anden har De måske fået lyst til at vide mere om Europæisk barok. Prøv Kulturspillets Kunst & Filosofi eller Europaudgaven, der hver på deres måde i rigt mål bl.a. giver god indsigt i denne periode.

Kathrine Lilleør om H.C. Andersen 18. dec.

H.C. Andersen ville, at hans eventyr skulle vise den røde tråd, der går mellem Gud og mennesker. Kathrine Lilleør genfortæller og fortolker H.C. Andersens juleeventyr. Julesange undervejs i foredraget. Tid og sted: 18.12, kl. 18, Sankt Pauls Kirke, København. Fri entre.

Vind billetter til Messias koncert 22. december

Når den nye dirigent Jacob Hultberg i næste uge opfører Messias i Holmens Kirke er det ikke med novicer indenfor opførelser af store korværker. Faktisk markerer koncerterne indlednignen på Camerata's 50 års jubilæum, der i 2015 fejres med en masse spændende koncerter landet over. De skal skynde Dem, hvis De vil være sikker på billet, men forøg Deres chancer her og kom med helt gratis, for Kulturspillet udlodder i alt 8 billetter.

Sådan gør De

Deltag i lodtrækningen om 4 x 2 billetter til Messias koncerten i Holmens kirke i København 22.12. Send en email til billet@kulturspillet.dk . Anfør "Camerata" i emnefeltet. For at billetterne kan nå frem til de heldige bedes De også angive Deres postadresse. Vinderne trækkes den 18. december.

Gratis julebio i Århus

Fredag 19. december byder Risskov Bibliotek velkommen til alle børn og bedsteforældre med visningen af ”Snowys jul” og ”Prik og Plet i sneen.” Forældre må gerne komme med. Tid og sted: Fortebakken 1, Risskov, kl. 9.30.

1. Verdenskrig og Folkeforbundet 17. dec.

Hvilken effekt fik krigen som katalysator for de første store eksperimenter i internationalt samarbejde? Hør nærmere når lektor Karen Gram-Skjoldager belyser emnet den 17.12. kl. 16.00 på Århus Universitet, Høegh-Guldbergs Gade 6B. Gratis tilmelding her.
Kulturspillet info@kulturspillet.dk 30 74 66 60 
Kulturspillets nyhedsbrev