Januar 2014

Klik her for at gå
direkte til hjemmesiden

Kulturspillets nyhedsbrev - kurser om kunst og kultur, konkurrencer om teaterbilletter på Katapult i Århus

Tag en søndag ud af kalenderen og prøv et af Kulturspillets kurser. Bliv f.eks. klogere på spansk verdenskunst eller Berlins historie.

Læs i dette nyhedsbrev også om spændende kulturelle foredrag i København og Odense og om en konkurrence om billetter til teaterstykket "Den der blinker er bange for døden" baseret på Knud Romers succesroman.

Berlins kulturhistorie, 2. februar

I dag fremstår Berlin som et af Europas kulturelle kraftcentre. På et søndagskursus den 2. februar har De mulighed for at få overblik over den spændende og omtumlede kulturhistorie byen har gennemlevet. Tilmelding via hjemmesiden.

Vind teaterbilletter til Knud Romer på Katapult

Oplev ”Den som blinker er bange for døden” baseret på Knud Romers succesroman på Teater Katapult i Århus. Stykket skildrer en forvitret familiehistorie om en pertentlig dansk far, som høfligt viser nazisterne vejen til København og en tysk mor iført tristesse og med hang til vodka og Marlene Dietrich. Midt i det hele er Knud, som vokser op mellem to kulturer: arven fra den borgerlige tyske familie og den provinsielle smålighed i Nykøbing Falster. Der udloddes i alt 6 billetter til forestillingen til en selvvalgt dato i perioden 21. – 25. januar. Læs mere om stykket her http://www.katapult.dk/program/vis-event/?event=3923
 

Kulturquizzen

Følg med i Kulturquizzen på Kulturspillets hjemmeside. Besvar 5 kulturelle spørgsmål og deltag i de løbende konkurrencer.

Burmaforedrag på Brandts Klædefabrik, 6. februar

Gyldne pagoder, farverige blomstermarkeder, byen Mandalay, floden Irrawaddy og intha-folket der bor i pælehytter. Kom og hør nærmere, når rejseleder Betina Randskov fra kulturrejsebureauet Viktors Farmor fortæller om den fjerne men også meget interessante burmesiske kultur. Tid og sted: Kulturmaskinen i Odense, Brandts Klædefabrik, torsdag den 6. februar kl. 19.30. Gratis entré. Læs nærmere om foredraget på www.viktorsfarmor.dk
 

Spansk verdenskunst, 2. marts

Målt på antallet af kunstnere er Spaniens bidrag til verdenskunsten måske ikke det største, men blandt dem landet har haft, har flere placeret sig i kunstnernes superliga og på afgørende måde præget det som man har anset for stor og eksempelsættende kunst gennem tiden. Tænk bare på navne som Francisco de Goya, Pablo Picasso, Salvadore Dali og Antoni Gaudi. Tilmelding via hjemmesiden.

Sådan gør De

Send en email til billet@kulturspillet.dk hvis De ønsker at være med i lodtrækningen om billetter til Knud Romer på Katapult i Århus. Oplys navn, tlf. nr. og antal ønskede billetter (max 2 stk). Angiv også hvilken aften De ønsker billetter til. Der trækkes lod den 20. januar kl. 20. Billetterne kan ikke ombyttes til kontanter. Vinderne får direkte besked.

Rundt om Holberg, 3. februar

Holbergs komedier var en gang kendetegnet ved at have skarphed og kant. Siden er de groet over med fortrolig tradition. Hvordan kommer man bag om al den harmløse hygge? Det handler foredraget om, når dr.phil Bent Holm afdækker Holbergs store alsidighed og spændevidde. Hans Egedes kirke, Vardegade 14, København Ø, den 3. februar kl. 19.00. Gratis adgang. Der bydes på kaffe og et glas vin i pausen.
 
Kulturspillet info@kulturspillet.dk 30 74 66 60 
Kulturspillets nyhedsbrev