November 2014

Klik her for at gå
direkte til hjemmesiden

Kulturspillets nyhedsbrev

Det er ved at være sæson for julekoncerter i landets kirker og domkirker. I år er det Ensemble Midtvest, der lægger for med to opførelser af Händels evigt slidstærke Messias i Ribe Domkirke og Århus Domkirke. Der udloddes i alt 10 billetter i konkurrencen i dette nyhedsbrev. Kommende weekend byder bl.a. på julemarked i Haveselskabets Have og stort loppemarked for alle samlere i Bella Centeret.

Messias i Ribe Domkirke 30. nov.

Nu kan De vinde billetter til Händels storværk Messias. Hør eller genhør blandt mange andre skønne stykker det højtidelige Halleluja-kor, når Ensemble Midtvest den 30. nov. opfører værket i Ribe Domkirke.

Odsherredsmalerne

Det var kunstnere som Karl Bovin og Kaj Ejstrup, der genopdagede det naturalistiske og figurative maleri i en tid, hvor den klassiske modernisme på mange måder var blevet herskende. Lektor emeritus Jesper Møller-Andersen holder foredrag om Odsherredsmalerne den 25. nov. kl. 19.00. Vardegade 14, Kbh. Ø. Gratis entre, kaffe og vin.

Fyraftenskoncerter med fri entré

Ikke færre end fire gange har De mulighed for at komme til gratis kammerkoncert, når studerende ved Syddansk Musikkonservatorium leverer koncerter rundt omkring i Odense. Læs nærmere om koncerterne på www.smks.dk . Festivallen åbnes den 20.11. på Syddansk Universitet.

Grauballemanden

Det er flot at være over 2000 år og samtidig have sin egen hjemmeside. Bliv klogere på oldtidsmennesket, når Aalborg Historiske Museum i samarbejde med Folkeuniversitetet i Aalborg den 19.11. kl. 19.30 arrangerer forelæsning under titlen "Døden i mosen".

Messias i Århus Domkirke 1.12.

Også i Århus går det løs med en storslået opførelse af Messias, og også her har De mulighed for at komme med ganske gratis. Besætningen i Ensemble Midtvest tæller ikke mindre end 11 prisvindende individualister, og med ca. 80 koncerter om året i ind- og udland hører orkestret til blandt landets mest erfarne. Læs mere om Ensemble Midtvest her.

Sådan gør De

Deltag i lodtrækningen om billetter til Messias ved at sende en email til billet@kulturspillet.dk Anfør i emnefeltet "Ribe" eller "Århus" alt afhængig af hvilken lodtrækning De ønsker at deltage i. De udloddes 2 x 2 billetter til Ribe Domkirke (30.11.) og 3 x 2 billetter til Århus Domkirke (1.12.). Vinderne trækkes den 25.11.

Book et foredrag

Er De medlem af en kunst- eller kulturforening, så book et spændende kunst- eller kulturforedrag hos os. På hjemmesiden finder De en række foredrag om interessante emner med kulturel tyngde. Ring til os og hør nærmere 3074 6660.

Julemarked i Haveselskabets Have

Frederiksbergs smukke julemarked i Haveselskabets gamle have er en hyggelig tradition, med masser af spændende stande med kunsthåndværk og unika julepynt. I Paradehuset sælges økologiske delikatesser fra Regional Madkultur Sjælland. Frederiksberg Runddel, 22.+23. nov. kl. 11-17. Læs mere her.
Kulturspillet info@kulturspillet.dk 30 74 66 60 
Kulturspillets nyhedsbrev