Oktober 2014

Klik her for at gå
direkte til hjemmesiden

Kulturspillets nyhedsbrev

Nu kan De på en underholdende måde få opfrisket Deres viden om de gamle grækere og romere og hele den antikke verdens kultur. Fra i dag sælges en helt ny temaudgave med fokus på den vestlige kulturs vugge. Deltag også i konkurrencerne om i alt 40 billetter til Bolig-Mad-Design messen i Forum og 8 billetter til Gentofte Barokdage.

Den Antikke Verden i ny spændende temaudgave

Hvad var det nu Sokrates sagde, var det under kejser Nero at Rom brændte, og er Cheops pyramiden egentlig Ægyptens ældste? Med Kulturspillets temaudgaver får man genopfrisket sin viden og bliver klogere på en fornøjelig måde. Ny udgave om Den Antikke Verden sælges på hjemmesiden fra i dag og koster kun 199 kr.

Billetter til Bolig-Mad-Design messen i Forum

Ikke færre end 250 udstillere er på plads, når Intercomps BOLIG-MAD-DESIGN messe løber af stablen i Forum den 17.-19. oktober. Omkring 45.000 interesserede forventes at besøge messen, og De kan med en ledsager komme med ganske gratis. Hvis spændende gastronomi og elegant design har Deres interesse, så deltag i konkurrencen om billetter på hjemmesiden. Der er hele 40 stk. på højkant i Kulturquizzen. Læs mere om messen her.

Thorvaldsens Museum i efterårsferien

Den antikke verden var fuld af fantastiske fortællinger om guder og heltes farefulde eventyr på det høje bjerg Olympen og på jorden. Besøg særudstillingen "På Græsk!" og hør en række af de klassiske myter, når de gamle guder og helte får nyt liv på Thorvaldsens Museum i efterårsferien. Børn gratis adgang. Voksne 40 kr.
 

Musik under 1. Verdenskrig

Ved indgangen til 1900-tallet var en lang række kunstneriske, religiøse og videnskabelige forestillinger under kraftig forandring, og 1. Verdenskrig blev et voldsomt både politisk og kulturelt vendepunkt – også indenfor musikkens område. Cand.mag Eva Hvidt fortæller om de store omvæltninger i Hans Egedes kirke, den 6.10. kl. 19, Vardegade 14, København. Fri entré inkl. kaffe og vin i pausen.

Billetter til "Barok for dummies"

Når Gentofte Barokdage i år afvikler barokfestivalen lægges der den 22. oktober ud i den muntre afdeling med koncerten ”Barok for dummies”. Konferencier Claus Johansen, der i mange år har speaket på P2, guider gæsterne igennem en festlig koncert med værker af Vivaldi, Pachelbel og Bach. Deltag i konkurrencen, og læs mere om barokdagene her.

Sådan gør De

Send en mail til billet@kulturspillet.dk og anfør "Barokdage" i emnefeltet. Blandt deltagerne trækkes den 8. oktober lod om 4 x 2 billetter. Vinderne får direkte besked. Præmierne kan ikke ombyttes til kontanter.

Fransk pyntesyge

Søndag den 16. november sætter vi med én-dags kurset "Fransk kunst fra pyntesyge til nationalfølelse" fokus på fransk kunst og kultur i 1700-tallet. Bliv klogere på de strømninger der løb gennem Europas højeste kultur fra den svulstrige barok via rokoko til Napoleonstidens Empire stil. Tilmelding via hjemmesiden.

Børglum Kloster for voksne og børn

Det historisk interessante Børglum Kloster, der har rødder tilbage til Middelalderen, byder i oktober måned på en spændende skulpturudstilling af billedhugger Bodil Dam. For børnene vil der i efterårsferien være masser af sjov med Krummes historier og et væld af rekvisitter man kun finder på Børglum Kloster. Læs mere her.
 
Kulturspillet info@kulturspillet.dk 30 74 66 60 
Kulturspillets nyhedsbrev