Oktober 2014

Klik her for at gå
direkte til hjemmesiden

Kulturspillets nyhedsbrev

Også i disse dage har den kulturelle kalender en masse at byde på. Ud over det De kan læse herunder er der Bach uge i Roskilde og søndag den 2.11. er der Hubertusjagt i Dyrehaven. "Spil Dansk" sætter igen i år rekord med over 1.400 arrangementer landet over. Find et arrangement der passer til Deres smag på www.spildansk.dk . Glæd Dem også til både julemarked og bogmesse, der tiltrækker besøgende fra hele landet. Der er billetter i Kulturquizzen.

Kulturspillet til enhver lejlighed

Prøv en af vores spændende temaudgaver. I vort sortiment er der med sikkerhed et emne, som De vil finde sjovt og udfordrende.

Så er der bogmesse

Når BogForum 2014 afholdes i Bella Centeret den 7. - 9. november er det 23. gang den altid hyggelige messe løber af stablen. Hent inspiration til nyt læsestof, hør spændende interviews, og mød måske Deres yndlingsforfatter. Læs mere om BogForum her. Der er billetter på højkant i Kulturquizzen.

Mordet på Julius Cæsar

Mordgåder er intet nyt fænomen. I Antikken fandt massevis af bloddryppende hændelser sted. Cand.mag Christina Videbech fremlægger 2000 år gamle men relevante beviser: Vidneforklaringer, obduktionsrapporter og beretninger fra gerningsstedet, ligesom man ville gøre det i en retssal i dag. Foredrag i Hans Egedes kirke, Vardegade 14, Kbh. Ø. Den 4. nov. kl. 19. Fri entré inkl. kaffe og vin.

Vind den nye bog om Islamisk feminisme

Islamisk feminisme, findes det? Ja, selvfølgelig. I bogen "Fra harem til islamisk feminisme" gør islamolog Jesper Petersen rede for og analyserer de fremskridt og tilbageslag, der har fundet sted i Ægypten og det øvrige Mellemøsten på området for kvinders rettigheder. Bogen siger Spar 2 til hvad der ellers findes af dansk sproget litteratur om emnet og kan anbefales til alle med interesse for mellemøstlig kultur. Der er et eksemplar på højkant i Kulturquizzen.

Julemarked på Bellahøj

Den 8.+9. nov. går det løs med stort julemarked i og ved den smukt renoverede gård på Bellahøjvej 20 i Brønshøj, hvor massevis af boder danner rammen om hygge med glögg, æbleskiver, ponyridning og alt hvad der ellers hører sig til. Læs nærmere om programmet her.

Vind en velsmagende thepakke

I Mosehusets ved Borup emmer det af nostalgi og Danmarkshistorie. Tag f.eks. en travetur i de smukke sjællandske efterårslandskaber og træd derefter indenfor til duften fra kaffemøllen og de mere end 250 forskellige theblandinger i den historiske købmandshandel. Deltag i Kulturquizzen om månedens theblanding og læs mere om Mosehuset her.

Fransk pyntesyge

Søndag den 16. november sætter vi med én-dags kurset "Fransk kunst fra pyntesyge til nationalfølelse" fokus på fransk kunst og kultur i 1700-tallet. Bliv klogere på de strømninger der løb gennem Europas højeste kultur fra den svulstrige barok via rokoko til Napoleonstidens Empire stil. Tilmelding via hjemmesiden.

Kastellet 350 år

Når Kastellet den 1.11. kl. 12-16 fejrer sit 350 års jubilæum går det ikke stille af. H.M. Dronningen åbner jubilæumsudstillingen, og dagen lang vil der være et væld af gratis aktiviteter med bl.a. koncerter, omvisninger, foredrag og affyringer af kanonerne. Læs nærmere om programmet her.
Kulturspillet info@kulturspillet.dk 30 74 66 60 
Kulturspillets nyhedsbrev