Store udgave

Kulturspillets store udgave er opbygget på den måde, at man både har fordel af selv at kunne vælge kategorier, samtidig med at man løbende også må svare på spørgsmål fra kategorier, som man måske synes er svære. Denne vekslen mellem vanskelige kategorier og favoritkategorier gør, at spillerne skal tænke strategisk – måske er det ikke altid bedst at vælge sin yndlingskategori.

I spillet gælder det om hurtigst muligt at nå én omgang på spillepladen. Ved rigtig besvarelse af spørgsmålene rykkes det antal felter frem som terningkastet viser, mens man ved forkert besvarede spørgsmål må forblive indenfor det felt man står på. Under tiden vil man ramme ind i spørgsmål, hvortil er knyttet særlige overraskelser, som kan indvirke både positivt såvel som negativt på stillingen i spillet. Disse finurligheder giver spænding om resultatet og bevirker, at det ikke er ”Kloge Åge”, der vinder hver gang.

Spørgsmålene i spillet er fordelt på 18 forskellige kulturelle kategorier, som findes oplistet i højre side. Klik på det interaktive link under tabellen for at se det medfølgende kategorikort.


Den store udgaves 18 kategorier:

Kunst og æstetik Traditioner og skikke
Almen viden Historie generelt
Danmarkshistorien Arkitektur og bygningsværker
Litteratur og forfattere Konger, krige og konflikter
Sprogets univers Kirke og tro
Lande og steder Musik og sange
Optræden og scenekunst Politik
Opfindelser og originaler Store personligheder
Arbejdspladser og organisationer Begivenheder

For mere detaljerede oplysninger om Kulturspillets kategorier, klik venligst her.

Comments are closed.